Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty - tradycyjny i po prostu pyszny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę pociąć w skośne plasterki, a kapustę poszatkować.
W dużym rondlu na oleju podsmażyć mięso. Dodać cebulę i chwilę smażyć razem. Dolożyć marchewkę i kapustę.
Zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 40 minut. W trakcie duszenia mieszać od czasu do czasu.
Na 5 minut przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory oraz posiekane zoła. Przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem.