Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki w sosie cebulowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry. Lekko je rozbij, obsyp solą, pieprzem, majerankiem. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem. Obtocz w mące. Cebulę pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej i obsmaż mięso. Włóż pokrojoną cebulę, podlej gorącą wodą, nakryj naczynie. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Wymieszaj łyżkę mąki z niewielką ilością wody. Wlej do potrawy, gotuj chwilę. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Podaj danie z ulubioną surówką.
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska z Łęga
Porcje: 10. Przygot.: 70 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 210 kcal.Źródło: Bella Relaks