Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie grzybowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 72
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 72
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Grzyby namocz na noc, rano posiekaj. Mięso opłucz, pokrój na plastry i lekko je rozbij. Oprósz solą, pieprzem, odstaw na pół godziny. Plastry mięsa obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną cebulę. Włóż do mięsa. Dodaj pokrojone grzyby, zalej wywarem z grzybów oraz wodą, aby mięso było zakryte. Włóż przyprawy. Duś, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolej wody). Zagęść mąką, jeszcze raz przypraw do smaku.
Przed podaniem posyp potrawę natką.
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Porcje: 5. : 60 min. Cena: 1,95 zł. Kalorie: 225 kcal.Źródło: Bella Relaks