Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rolada na niedzielny obiad
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Składniki
Z boczku odciąć skórę. Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, białą część pora oczyścić opłukać i pokroić w krążki. Pieczarki krótko podsmażyć na maśle i odstawić do ostudzenie.
Do mięsa mielonego dodać pieczarki, por, jajko, sól, pieprz i roztarty rozmaryn, całość starannie wyrobić na jednolitą masę. Piekarnik rozgrzać do 180°C Na boczek wyłożyć farsz i zrolować. Ciasno owinąć bawełnianą nicią, natrzeć estragonem i oregano.
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i wstawić do piekarnika. Piec ok 1,5 godziny, od czasu do czasu skrapiając wodą i sosem wytworzonym w trakcie pieczenia. Z wystudzonego boczku zdjąć nitkę. Roladę pokroić w plastry.