Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Sól, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, czosnek, liście laurowe rozgnieć w moździerzu i natrzyj nimi boczek. Odstaw na 3 dni do lodówki. Po tym czasie wyjmij go i umyj. Zrób nową mieszankę ziół i natrzyj nią mięso, obłóż gałązkami rozmarynu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 °C i piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 °C i piecz kolejne 10 minut. Boczek polej piwem i piecz 40 minut.Źródło: Na żywo