Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z pieczarkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4827
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4827
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Składniki
Z boczku usunąć skórę, a mięso naciąć tak, aby utworzyło płat, natrzeć przyprawami i ziołami.
Pokrojoną w kostkę cebulę i płatki pieczarek zeszklić na oliwie, wystudzić. Dodać mielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Masę mięsno-pieczarkową rozłożyć na boczku, płat starannie zrolować, związać sznurkiem.
Roladę piec godzinę w brytfannie w temp. 180°C. Podawać na zimno z marynowanymi grzybkami.
Rolowany boczek jest doskonałą przekąską na domowe uroczystości. Wyśmienicie smakuje z chrzanem.
<strong>: ok. 75 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium