Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczkowe zawijańce"
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
Składniki
Z boczku wykroić płat. Oprószyć go solą, posmarować musztardą, posypać posiekanymi ziołami i przyprawą grillową.
Zwinąć ciasno w roladę, spiąć za pomocą wykałaczek lub krótkich igieł kuchennych.
Roladę pokroić ostrym nożem na grubsze plastry, czyli zawijańce. Zawijańce nabić na zwilżone patyczki do szaszłyków. Piec na rozgrzanym grillu ok. 30 minut, od czasu do czasu obracając.
Czas przygotowania: około 45 minutŹródło: Życie na gorąco