Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boeuf Stroganoff"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso pokroić w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na ćwiartki, paprykę w paski, a łodygi selera w cienkie plastry. Na oleju podsmażyć mięso i cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć, przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. Zalać bulionem, zagotować, przełożyć do mięsa. Dodać przyprawy, sherry, koncentrat pomidorowy, musztardę i sos worcester. Dusić 40 minut.
Dodać pokrojonego selera i paprykę, dusić jeszcze 40 minut. Wymieszać ze śmietaną i zagrzać.
Jeśli nie mamy sherry, można je zastąpić czerwonym winem – słodkim lub półwytrawnym. Dajemy go nieco więcej, około pół szklanki.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium