Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolognese na ostro"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż.
Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku. Do sosu wrzuć ugotowany makaron, połącz i podawaj.Źródło: Na żywo