Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane mięso wołowe i hawajski słodko-ostry sos z cebuli, ananasa i papryki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, ananasa w kostkę, a ostrą papryczkę w pasterki. Smażymy na oleju, pod przykryciem, aż cebula zupełnie zmięknie. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Dodajemy cukier i przyprawy. Mięso mieszamy z olejem i przyprawami. Dzielimy na 3 części i z każdej wyrabiamy kulkę. Spłaszczamy na ok 2 cm burgery. Burgery grillujemy po 4-6 minut z każdej strony. Pomidora kroimy na plasterki
Bułki kroimy. Jedną połowę smarujemy keczupem, jedną majonezem. Na bułce układamy sos, pomidora i burgera.