Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli.....
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Fasolę odsączyć z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Cebulę i papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Fasolę rozgnieść ubijakiem do ziemniaków, dodać pozostałe składniki. Masę dokładnie wyrobić, a następnie uformować okrągłe burgery (wyszło mi 5).
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Bułki przekroić na pół, lekko podgrzać na grillu lub w piekarniku. Dolną połówkę bułki posmarować majonezem, ułożyć listki sałaty, plastry pomidora i awokado, fasolowego burgera, kleks ketchupu, krążki jalapeño i świeżą kolendrę.