Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo sycace danie latwe w wykonaniu.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2230
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2230
Składniki
Na farsz. Na rozgrzana patelnie z niewielka iloscia oliwy z oliwek dodac pokrojona na mala kosteczke cebule i posmazyc nastepnie wrzucamy czosnek mieso mielone mieszamy az mieso dojdzie nastepnie wlewamy 1szklanke sosu pomidorowego i czekamy za wszystko sie zagotuje doprawiamy sola pieprzem i orygano(uwaga farsz ma miec konsystencje zwarta tak aby mozna nim bylo nadziac rurki) Na sos besciamella. Do garnka wlewamy mleko dodajemy maslo czekamy az sie zagotuje wsypujemy make i wszystko mieszamy tak aby nie bylo grudek sos ma byc gesty nastepnie dodajemy sol i galke muszkatolowa. Do formy najlepiej zaroodpornej wlewamy szklanke sosu pomidorowego nastepnie kazda rurke makaronu nadziewamy farszem i ukladamy w formie(NIE GOTUJEMY ICH WCZESNIEJ). Gdy zakonczymy etap nadziewania na canelloni wylewamy sos besciamella i posypujemy wszystko zoltym serem. Mozna zrobic pare kleksow z sosu pomidorowego. WAZNE W BOKI FORMY WLEWAMY OK SZKLANKI WODY TAK ABY CANELLONI PODCZAS ZAPIEKANIA ZMIEKLY. Smacznego