Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cepeliny ze skwarkami"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 86
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 819
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 86
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 819
Składniki
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce i odciśnij. Ugo towane ziemniaki utłucz i ostudź. Połącz jedne z dru gimi, dodaj jajko, mąkę i kaszę. Wyrób ciasto.
Mięso pokrój w kostkę, ugotuj lub przesmaż na smalcu. Cebulę pokrój w kostkę, usmaż. Mięso wymieszaj z cebulą, zmiel w maszynce do mielenia mięsa lub w blenderze. Dodaj wyciśnięty w prasce czosnek, sól, pieprz, majeranek.
Z ciasta formuj placki, kładź farsz, zawijaj i formuj podłużne walce. Wrzucaj je do osolonego wrzątku, gotuj do wypłynięcia, a potem 10 min. Podawaj ze skwarkami.
CZAS: 60 minutŹródło: Dobry Tydzień