Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ceppeliny ze skwarkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 796
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 796
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Masę ziemniaczaną włóż do ściereczki i mocno wyciśnij sok.
Połącz surowe i ugotowane ziemniaki. Wbij jajka, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wyrób ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie, dosyp mąki pszennej i zagnieć.
Z ciasta formuj podłużne kluski. W dużym garnku zagotuj wodę z solą i łyżką oleju. Porcjami wrzucaj ceppeliny. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze 10 minut. Odcedź, od razu podawaj.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks