Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny imprezowy klasyk, tym razem w stylu tex-mex
Szybka i smaczna
Odsłon: 13919
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10269
Szybka i smaczna
Odsłon: 13919
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10269
Składniki
wołowinę drobno siekamy lub mielimy
do garnka o grubym dnie wlewamy olej, rozgrzewamy, dodajemy wołowinę i smażymy, aż mięso porządnie zbrązowieje
cebulę i czosnek drobno siekamy, dorzucamy do wołowiny i smażymy, aż ładnie się zeszklą, dodajemy kumin i oregano i smażymy jeszcze chwilę
papryczki chili drobno siekamy (jeżeli nie chcemy zbyt ostrego dania usuwamy pestki) i dodajemy do garnka i smażymy jeszcze chwilkę
teraz zalewamy wszystko bulionem i dwoma puszkami pomidorów, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu 30 min
kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy, dorzucamy do garnka i całość gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, smacznego ;-)