Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ideale na obiad czy na imprezę danie jednogarnkowe. Proste w wykonaniu. Chili con carne odkryłem jakiś rok temu i tak mi zasmakowało, że na stałe zagościło w moim menu.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13822
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 27
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10157
Szybka i smaczna
Odsłon: 13822
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 27
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10157
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i razem z oregano dodać do cebuli, smażyć razem około minuty, dwóch.
Po tym czasie dodać mielone mięso oraz kmin rzymski. Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż mięso zmieni kolor. Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz wodę (bulion). Doprawić solą, pokrojoną drobno papryczką chili oraz pieprzem cayenne.
Dusić na małym ogniu około 20 minut. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do duszonego się mięsa, gotować jeszcze około 5 – 7 minut. Na sam koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę, gotować około 4 minuty.
Podawać z placuszkami pita, torillą lub z ugotowanym ryżem.