Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik jagodowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Makaron gotuję al dente, przecedzam. Do garnka wlewam wodę, wsypuję jagody, doprowadzam do wrzenia i gotuję 3 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w kilku łyżkach zimnej wody, wlewam do gotującej się zupy, stale mieszając. Doprawiam solą, cukrem.
Mieszam śmietanę z odrobiną zupy, wlewam do reszty zupy. Podaję schłodzoną z makaronem.
15 min • Porcja ok. 60 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie