Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza ulubiona wersja chrupiących placków ziemniaczanych podanych z gulaszem z pieczonej łopatki i śmietaną........SMACZNEGO!!!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Obrane ziemniaki w rozdrabniaczu zmiksować z 2 minuty na gładką papkę, wylać masę na bardzo drobne sitko, postawić sitko na misce i zostawić do odcieknięcia z płynu około 20 minut.
W rozdrabniaczu po ziemniakach zmiksować cebulę, czosnek, jajka, sól, pieprz mielony.
Z miski odlać delikatnie płyn ziemniaków i zostanie sama biała skrobia.
Do białej skrobi dodać zmiksowaną cebulę, ziemniaki z sitka, dodać z 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju smażyć nie duże porcje placków na rumiano z każdej strony, odkładać na talerz usmażone.
Na placek nałożyć gulasz, nakryć drugim plackiem, na wierzch dodać śmietanę. W linku podaję przepis do gulaszu. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-gulasz-z-pieczonej-lopatki-z-papryka,1969004,danutamagda-slugocka.html