Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wytrawne"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
na ciasto miksuję. Dodaję do niego nadzienia: kukurydzę, plasterki oliwek (ok. 1/2 słoika), pokrojony w kostkę i zesmażony boczek, kosteczki papryki, ser, posiekaną natkę (zostawiam trochę sera i natki).
Ciasto delikatnie mieszam, przekładam do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Zapiekam 35 min w temp. 180°C. Posypuję resztą sera wymieszanego z pietruszką i zapiekam jeszcze 12 min.
Kroję w plastry. Są pyszne polane podsmażoną cebulką.Źródło: Kobieta i życie