Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia faszerowana wołowiną"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 396
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10850
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 60
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 396
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10850
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 60
Składniki
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż środek i wymieszaj go z pokrojonym w kostkę awokado, fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną papryczką. Przypraw solą i pieprzem.
Mięso zmiel, oprósz majerankiem, mieloną papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Podsmaż z posiekaną cebulą.
Tak przygotowany farsz umieść w łódkach cukinii i wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 20 minut.
Przed podaniem posyp potrawę posiekanym szczypiorkiem i udekoruj listkami bazylii.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV