Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na piórka i podsmaż na oleju przez minutę.
Dodaj cukinię pokrojoną w półplasterki 1 cm grubości. Posyp solą i duś pod przykryciem ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj do warzyw pokrojone pomidory i oliwki. Smaż chwilkę, aby pomidory puściły sok i nie straciły twardości.
Zdejmij patelnię z ognia, przypraw pieprzem i delikatnie skrop octem jabłkowym. Podawaj z młodymi ziemniaczkami na obiad lub na zimno jako sałatkę.