Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przysmażamy, aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy jeszcze jeszcze chwilę, często mieszając i uważając, żeby się nie przypaliły.
Teraz do garnka dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz groszek, smażymy kilka minut mieszając, dolewamy pomidory oraz mleko kokosowe, przykrywamy i dusimy na niewielkim gazie przez pół godziny.
Jak już ziemniaki zmiękną, danie jest gotowe. Solimy jeszcze do smaku. Podajemy z ryżem lub samodzielnie. Smacznego ;-)