Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czosnkowa kalafiorowa z klopsikami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Warzywa zalej bulionem i ugotuj do miękkości. W tym czasie mięso mielone wymieszaj z tartą bułką oraz musztardą i koncentratem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Uformuj z niej klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju.
Wyjmij trochę kalafiora i ziemniaków. Pozostałe warzywa zmiksuj z bulionem. Włóż serek. Gotuj razem 2-3 minuty. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Ponownie włóż do niej wyjęte warzywa. Podgrzej. Rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z klopsikami.Źródło: Tina