Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Diabelskie żeberka"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 59
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 59
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Składniki
Musztardę, przecier pomidorowy, cukier, ocet winny, miód, zmiażdżony z łyżeczką soli czosnek, pieprz i paprykę w proszku mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy, porcjujemy, nacieramy marynatą i co najmniej na dwie godziny odstawiamy w chłodne miejsce.
Zamarynowane żeberka układamy na tacce aluminiowej ustawionej na rozgrzanym grillu. W trakcie opiekania mięso obracamy i smarujemy pozostałą marynatą. Żeberka wieprzowe można też skrapiać jasnym piwem lub piwem karmelowym.
Do pieczonych na grillu mięs podajemy sosy. Proponujemy sos czosnkowy: miksujemy opakowanie naturalnego serka homogenizowanego, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżkę octu winnego, sól i pieprz. Ten sos można też wzbogacić świeżym ogórkiem startym na drobnej tarce.
<strong>Ekspert Rewii: Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia