Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Liście zanurz na minutę w osolonym wrzątku. Wymieszaj w misie gotowany ryż, posiekaną cebulę, koperek, miętę, pietruszkę i pokrojone rodzynki oraz orzeszki piniowe. Dodaj mielony biały pieprz i sól.
Liście winogron rozłóż na stolnicy ciemną stroną w dół i odetnij ogonki. Na każdy liść połóż po łyżce farszu ryżowego i zwiń w roladę. Włóż na patelnię złączoną stroną w dół, zalej oliwą i sokiem z cytryny. Zalej rolady do połowy wodą, przykryj i gotuj przez 30 min. Udekoruj ziołami i cytryną.
Czas przygotowania: 60 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień