Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowa fasolka po bretońsku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Fasolę przebieram i płuczę. Zalewam zimną wodą i gotuję ziarna do miękkości. Solę do smaku.
Cztery laski kiełbasy podsmażam i dodaję do fasoli. Dwie pozostałe kroję w kostkę i dodaję bez przesmażania. Dokładam kawałek boczku.
Podlewam wodą. Dodaję rozgnieciony czosnek, kostkę rosołową, koncentrat, keczup i przyprawy.
Po ok. 10 min wyjmuję boczek. Gotuję ok. 20 min, aż fasolka zgęstnieje. Fasolkę można podawać z pieczywem.
70 min
Porcja 370 kcal
Przepis na 10 porcji
Tylko 1,5 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie