Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab na ciepło. To pyszne danie które każdy pokocha. Zrobiłam go nieco inaczej bo wszystkie składniki zapiekałam razem z ciastem. Przypomina nieco Calzone. Wyszedł super i będę go robić częściej.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na ok. 5 minut. Do miski wsypujemy zaczyn, mąkę, sól i oliwę a następnie wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na 30 minut. Mięso kroję na większe kawałki i wkładam do miski. Dokładnie przyprawiam i mieszam z mięsem. Odstawiam na jakiś czas. Po tym czasie mięso zawijam w folię spożywczą bardzo dokładnie i szczelnie i zamrażam. Gdy chcę zrobić kebab lub zapiekankę wyciągam i od razu dokładnie kroję. Resztę mięsa odkładam ponownie do zamrażarki. Mięso które pociełam odmrażam i smażę na oleju. Można dodać jeszcze przyprawy.
Z ciasta formuję 4 kółka. Pomagałam sobie talerzem deserowym. Na 2 kawałki ciasta układam składniki.
Przykrywam dokładnie drugim kawałkiem ciasta i mocno doklejam. Smaruję jajkiem i sezamem. Piekę ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oglądnij film video by zobaczyć jak dokładnie to robię,