Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak go robię tradycyjny mielony z ziemniakami
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie do miękkości scedzić wodę i potłuc tłuczkiem do ziemniaków zostawić pod przykryciem na czas przygotowań kotletów by nie ostygły ,
Mięso mielone łącze z przyprawami jajkiem i bulka tarta i formuje niewielki kulki które lekko spłaszczam i obtaczam w bulce tarte i tak z całością mięsa .Gotowe kotlety smażę na brązowy kolor na rozgrzanej z olejem patelni na wolnym ogniu by sie na ziewnąć nie przypaliły a w środku nie były surowe .Podaje gorące z ziemniakami polanymi tłuszczykiem i i ulubioną surówką Smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film