Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - pyszny i łatwy w przygotowaniu!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Salsa: Wszystkie warzywa zmiksować z oliwą, octem, czosnkiem i przyprawami. W ten sposób powstaje salsa, którą można wykorzystać także jako sos do tacosów, surowego śledzia i innych przekąsek.
Szpinak ugotować we wrzątku (ok. 4 minut), odcedzić.
Umytą i oczyszczoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać kilkoma łyżkami sosu. Na tym ułożyć szpinak i zalać resztą salsy. Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku przez ok 30 minut.
Ryba powinna być rozmrożona, jeśli jednak puści trochę wody, można zdjąć folię, aby nadmiar wody odparował. Ze świeżą rybą nie ma tego problemu :)