Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla ryby w panierce. Delikatny dorsz z chrupiącą, aromatyczną kruszonką.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4751
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4751
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Bułkę tartą połączyć z orzechami włoskimi i natką pietruszki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dwie łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem.
Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Naczynie do zapiekania skropić pozostałą oliwą. Filety ułożyć w naczyniu. Na wierzchu każdego kawałka ryby rozłożyć warstwę kruszonki.
Naczynie z rybą wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut do zrumienienia kruszonki.