Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w sosie chili"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4957
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, łyżką oliwy i mlekiem. Dodaj ubite na sztywno białka. Filet oprósz solą i pieprzem. Zanurz w cieście i usmaż.
Posiekaj strączek chili oraz czosnek. Zrumień na łyżce oliwy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wlej trochę wody, sos sojowy. Gotuj kilka minut. Przypraw octem winnym, solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczyptą cukru pudru.
Gorącym sosem polej ryby. Podaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV