Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka smażony zanurzony w płatkach migdałowych, podawany z sosem serowym.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Płatki migdałowe wsypać do miski. 5. Dodać czosnek.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.
7. Przyprawiamy gałką
8. Oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
8. Wlewamy śmietanę, po czym dokładnie mieszamy.
9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową. 10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Zapiekanka gotowa. 12. Smacznego.