Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 85
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 85
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Składniki
Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni. Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.