Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego dania możemy użyć wątróbki z kurczaka jak i z indyka. To pożywne i zdrowe danie można przyrządzać na wiele sposobów. W moim domu wątróbka z jabłkami jest uwielbiana odkąd robię ja inaczej. Właśnie dodatek jabłek sprawił, że nielubiana wcześniej teraz cieszy się powodzeniem
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Składniki
Wątróbkę moczymy w mleku przez około 45-60 minut. Cebule kroimy w niedużą kostkę lub piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy ją aż trochę zmięknie. Dodajemy wątróbkę i pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Można także utrzeć na tarce o większych otworach. Wszystko mieszamy, przykrywamy i dusimy aż wątróbka zmięknie. Przyprawy dodajemy na koniec. Wątróbki nigdy nie solimy przed obróbką termiczną bo będzie twarda i niesmaczna. Podajemy z ziemniakami z wody i surówkami. Ja podaję także z mixem sałat polanym sosem śmietanowym przyprawionym solą, cukrem i sokiem z cytryny.