Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone warzywa do słoików"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, mieszając smaż 3 minuty.
Dodaj pomidory i duś ok. 2 minut. Następnie dodaj cukinię oraz paprykę. Całość zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając, do miękkości.
Warzywa posól do smaku, dodaj inne przyprawy. Gotuj jeszcze 4 minuty. Gorące warzywa nałóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Na żywo