Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia w miodowej marynacie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Dynię obierz ze skóry, przekrój i usuń włókniste części razem z pestkami. Miąższ pokrój w kostkę. Obierz imbir, pokrój w plasterki. Do garnka wlej ocet jabłkowy oraz 150 ml wody, wrzuć imbir, pół laski cynamonu, goździki i anyż. Zagotuj.
Do zalewy włóż kawałki dyni, gotuj 2 min. Wyjmij łyżką cedzakową i przełóż do wysterylizowanych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotuj, dodaj miód, wymieszaj. Zalej dynię (płyn musi sięgać 1 cm powyżej dyni). Słoiki zamknij i odwróć do góry dnem. Odstaw w chłodne miejsce.
czas ok. 35 min; porcja – 310 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety