Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak odczarować smak nielubianej w dzieciństwie wątróbki? Wystarczy, że skorzystasz z tego przepisu. Dynia z wątróbką to typowo jesienna potrawa, która dzięki odpowiednim przyprawom zyskuje niesamowicie głęboki smak. Nie potrzeba do niego żadnych dodatków – świetnie smakuje solo.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 109
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13718
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 109
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13718
Składniki
Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i wysusz z pomocą ręczników papierowych. Oprósz ją mąką i odstaw.
Dynię obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka. Rozgrzej olej i dodaj warzywa. Co jakiś czas mieszaj. W trakcie posól, popieprz, przypraw też kurkumą, natką pietruszki suszoną oraz sokiem z cytryny. Kiedy dynia zrobi się miękka, odstaw całą zawartość patelni na talerz.
Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. W trakcie ją posól i popieprz. Kiedy zrobi się ciemnobrązowa z zewnątrz i nie będzie już krwista, dodaj dynię z cebulą. Całość duś przez około 5 minut.