Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem gruszkowy z imbirową nutą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Gruszki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Razem ze skórką pokrój na kawałki. Korzeń imbiru obierz, drobno posiekaj. Gruszki przełóż do rondla, skrop sokiem z cytryny. Dodaj imbir, cukier żelujący i goździki. Mieszając, doprowadź masę do wrzenia.
Ogrzewaj ok. 15 minut. Po tym czasie odrobinę dżemu nałóż na talerzyk, wystudź. Jeśli będzie gęsty i nie zacznie spływać z talerzyka, rozłóż masę do słoiczków, zakręć.
Pasteryzuj w 80 st. około 20 minut. Wyjmij słoiki, ustaw do góry dnem.
czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety