Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy z jagodami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Jabłka (najlepiej papierówki) obierz, pokrój na małe kawałki. Włóż do rondla, podlej szklanką wody, gotuj kilka minut na średnim ogniu (jabłka powinny się rozgotować). Wsyp cukier, smaż na małym ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje.
Gdy dżem będzie już odpowiednio gęsty, zdejmij z ognia, wsyp jagody, delikatnie wymieszaj.
Gotowym dżemem napełnij słoiczki, szczelnie zakręć. Wstaw do garnka z wrzącą wodą, zagotuj. Wyjmij z wody, ostudź.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość słoików po 250 ml 10. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie