Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 92
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę, kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Smacznego :)