Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa na ostro z fenkułem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Fenkuły pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki i zrumienić w rondlu bez tłuszczu, dodać cebulę, czosnek, fenkuły, koncentrat, obsmażyć, zalać bulionem, dusić 5 min.
Pomidory naciąć u góry ostrym nożem, zalać wrzątkiem, po minucie obrać. Pokroić, dodać do zupy. Gdy zmiękną, dodać osączoną fasolę. Gotować 15 min na wolnym ogniu.
Listki bazylii opłukać, osuszyć, posiekać (kilka zostawić do dekoracji), dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę nalewać do talerzy, przybrać bazylią.
ok. 40 minut
Idealnie byłoby dodać hiszpańską kiełbasę chorizo (dostępna w supermarketach). Jest pikantna i nadaje mocno paprykowy smak.Źródło: Twoje Imperium