Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana papryka"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2067
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2067
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso. Smaż razem przez 10 minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia. Masę lekko przestudź.
Do mięsnej masy dodaj posiekane oliwki. Potem wbij jajko i dołóż musztardę oraz parmezan. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszaj.
Papryki umyj, osusz, rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki napełnij przygotowanym mięsnym farszem. Wyrównaj powierzchnię. Ułóż w żaroodpornej formie. Przykryj plasterkami żółtego sera.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj gałązkami oregano. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
ok. 65 min, 1 porcja zawiera ok. 540 kcal, ok. 2,85 zł za porcjęŹródło: Tina