Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placuszki"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Ziemniaki mielę, przekładam do miski, wbijam jajka, dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Dodaję gałkę muszkatołową i sól. Zagniatam ciasto. 2 Przygotowuję farsz: cebulę drobno siekam i smażę na patelni razem z mięsem mielonym. Masę studzę, mielę i doprawiam do smaku.
Z ciasta formuję kulki, lekko je spłaszczam, na środek kładę farsz i zalepiam brzegi ciasta. Obtaczam placuszki w bułce tartej i smażę na oleju.
40 min • Porcja 420 kcal • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie