Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pomidorki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 783
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 783
Składniki
Kiełbaski bez skórki pokrój na kawałeczki, korniszony w kostkę. Odłóż odrobinę rzeżuchy do dekoracji, resztę posiekaj z pietruszką. Obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Bulion z octem odparuj na patelni i polej sałatkę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj dokładnie.
Bryndzę pokrój w kosteczkę i wymieszaj z sałatką. Odstaw do macerowania na pół godziny. Odetnij czapeczkę umytego pomidora, wydrąż miąższ, posiekaj go i dodaj do sałatki.
Sałatką nafaszeruj pomidory. Listkami roszponki i rzeżuchą udekoruj talerz.
Czas przygotowania: 45 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień