Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,aromatyczne
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 144
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 144
Składniki
Na rozgrzana oliwe wrzucamy czosnek lekko przesmazyc,dodac posiekana cebule,cukinie pokrojona w kostke oraz pomidora,rozmaryn tylko listki i dusic ok 5 min,osolic i doprawic pieprzem do smaku
Filet z kurczaka umyc ,oczyscic i delikatnie osolic (feta jest serem slonym!!!)
Naciac fiet wzdluż aby powstala gleboka kieszen,wlozyc fete i wczesniej przygotowany farsz uzupelniajac bazylia dokladnie zaciskajac brzegi.Mniej zaawansowanym proponuje brzegi spiac wykalaczkami.
Tak przygotowany filet wrzucamy na rozgrzana patelnie grillowa i poddajemy grillowaniu ok 3-4 minuty z kazdej strony.
Smacznego