Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne mięsko na obiad.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, delikatnie robić tłuczkiem, włożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce do lodówki. Następnie jajka dobrze rozbełtać zaś bułkę tartą wymieszać z curry. Maczać dobrze odsączone z mleka mięso w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.