Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z bakaliami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Suszone owoce wrzuć do miseczki. Wino podgrzej z miodem. Zalej owoce. Odstaw do namoczenia.
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj je z masłem, majerankiem, goździkami oraz gałką. Mięso posyp solą i pieprzem. Natrzyj przyprawionym masłem.
Kieszeń napełnij owocami. Pieczeń obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Podlej wodą. Piecz 90 minut w 180 st. Często polewaj mięso sosem z dna brytfanki. Pieczeń podawaj z jarzynką z duszonej brukselki. Udekoruj żurawiną.Źródło: Tina