Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety drobiowe na ostro"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2277
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2277
Składniki
Piersi kurczaka umyj i osusz, pokrój na plastry. Każdy rozbij lekko tłuczkiem na grubość około 1 cm.
Olej połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem winnym, sosem sojowym, chili, solą i pieprzem. Mięso zalej powstałą marynatą i wstaw do lodówki na całą noc. Zamiast octu winnego możesz do- dać pół kieliszka wina. Alkohol po- woduje, że mięso staje się wyjątkowo kruche. Podczas grillowania alkohol ulatnia się.
Następnego dnia płaty mięsa lekko osącz z zalewy i kładź na rozgrzany ruszt. Grilluj po ok. 8 min z każdej strony. Filety drobiowe podawaj z pieczonymi na grillu pomidorami, ziemniakami oraz sosem ziołowym lub pomidorowym.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie