Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Flaczki pachnące przyprawami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Warzywa obierz, włóż do wrzątku z umytymi porcjami rosołowymi, liściem laurowym, zielem angielskim. Gotuj około 30 minut, przecedź.
Do gorącego wywaru włóż flaki, gotuj około 2 godzin. Ugotowaną marchewkę pokrój w półplasterki, dodaj do flaków. Całość dopraw szczodrze majerankiem, imbirem, gałką, pieprzem i solą.
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia
czas przygotowania 180 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie