Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flaczki wołowe z fasolą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Flaki rozmroź, opłucz na sitku zimną wodą, osącz. Następnie włóż do garnka, zalej wrzątkiem, gotuj 5 minut. Odcedź i przepłucz zimną wodą. Ponownie przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i tym razem gotuj ok. 15 minut. Odcedź, osącz. Tak przygotowane flaki zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem 90 minut. W razie potrzeby wywar uzupełniaj wrzątkiem.
Pieczarki oczyść, pokrój w grube plasterki, podsmaż na maśle. Marchewki obierz, drobno pokrój, Dodaj do flaków ok. 10 minut przed końcem gotowania. Fasolę osącz, dodaj do gulaszu.
Dołóż pieczarki oraz koncentrat pomidorowy. Chwilę jeszcze razem gotuj. Gulasz przypraw na pikantnie solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką oraz gałką.Źródło: Tina